Linn Fernström, Galleri Hammarén 16 september - 7 oktober 
                                                                                           Exempel på tillgängliga verk - klicka här
                                                                          
Det är med stor glädje Galleri Hammarén presenterar Linn Fernström – inte minst eftersom det är första gången konstnären ställer ut i Göteborg. Alltsedan millennieskiftet är Linn Fernström en av våra mest framträdande och hyllade målare.

I utställningen på Galleri Hammarén får vi följa med in i Fernströms bildvärld – som denna gång visar sig i tittskåpsformat. Fjorton oljepasteller spelas upp närmast likt filmrutor i en suggestiv loop. Loopen bryts bara av några keramiska skulpturer; figurer ur oljepastellteckningarna tycks ha trillat ut och ligger, sitter och kommer fram ut ur färgglada kuber och cylindrar, allt ackompanjerat av spröda torkade blommor.

Linn Fernström (f.1974) uppvuxen i Örebro, uppmärksammades redan då hon alltjämt gick på Konsthögskolan för sitt temperamentsfulla och djärva måleri. Ett omtalat genombrott kom med en utställning på Lars Bohman Gallery i Stockholm 2001. De klangfulla och kontrastrika målningarna myllrade av insekter, fåglar, exotiska djur, blomrankor och återkommande självporträtt. Inte minst de absurda och makabra inslagen väckte publiken. Den som sedan följt konstnären över ett par decennier känner fortfarande igen sig i hennes frodiga, prunkande måleri.

Linn Fernström har ställt ut på en rad museer och gallerier i Sverige och utlandet. Vintern 2021-2022 visades hon i en omfattande separatutställning på Liljevalchs i Stockholm. Linn Fernström är representerad i Moderna Museets samling liksom i en rad andra musei- och privatsamlingar runt om i Sverige.